Domaća pašteta od tune

Sastojci:

  • 2 konzerve tune
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica taana (tahini paste)
  • 4-6 kornišona ili 3 veća kisela krastavčića
  • nekoliko kapara
  • limunov sok, maslinovo ulje, sveže mleveni biber
  • 1 inćun (nije obavezno)

Priprema:

Tunu ocedite od ulja ili salamure u kojoj se nalazi. Sve sastojke stavite u blender ili secka i obradite do teksture paštete. Probajte i korigujte ukus po potrebi.

Servirajte uz paradajz i masline, ako ne postite može i jogurt.

Detalji i saveti uz ovaj recept:

Od kad na ovaj način pripremam paštetu nisam ni jednom uzela kupovnu. Tajna je u kašičici tahini paste, tj. taana. On pašteti daje baš tu teksturu kupovne, minus svi mogući konzervansi i dodaci kojima ne umem ni da pročitam naziv. Možete ga naći u prodavnicama zdrave hrane i skoro svim marketima, na odeljku zdrave hrane, a možete ga napraviti i sami.

Koristite što kvalitetniju tunu, najbolje komadi tune u salamuri, pre nego komadići u biljnom ulju.

Ukoliko želite, možete nekad da probate i uz dodatak kašike ajvara ili malo ljute papričice.

U dane posta ovo je obavezan doručak u našoj kući.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Preporučeno